Captura de pantalla 2018-11-28 a les 12.

Què és un problema ?

Un problema psicològic es produeix quan la persona se sent bloquejada per trobar la solució a una determinada situació. El problema pot ser en relació a un mateix, en relació als altres o en relació al món que el rodeja.

Preguntes més freqüents

Quan demanar ajuda a un psicòleg?


No existeix una regla general que ens digui quan hauriem d'anar al psicòleg, però si que hi ha motius per demanar ajuda: - Quan ens trobem en un context de debilitat emocional, malestar o insatisfacció, sense ànims ni forces per encarar el nostre dia a dia. - Quan no aconseguim entendre el sentit del que pensem, sentim, creiem o fem i ens porta a tenir la sensació que estem fora de control, confosos, angoixats, tristos, enfadats.. - Quan tenim sensacions desagradables que ens bloquegen i desitjariem no estar així. - Perquè tenim ganes de créixer personalment, explorar-nos i coneixe'ns millor. - Quan es produeixen tensions i malentesos que ens fan entrar en dinàmiques poc saludables per l'altre i per un mateix. - Quan necessitem assumir o acceptar moments difícils perquè no et generin malestar en el dia a dia.
Com em pot ajudar un psicòleg? La psicoteràpia funciona?


Com a psicoterapeutes treballem amb cada persona per a que explori com es genera el seu patiment i estimulem els propis recursos perquè es trobin formes alternatives de sentir, de pensar i d'actuar. Cada persona és diferent i no necessita el mateix, per això es busca la manera més adient per a la persona d'afrontar el motiu de consulta. Es tracta de reduir el patiment i tenir un coneixement més ampli d'un mateix per així afrontar i comprendre la realitat d'una forma més adequada. És un procés en que el client i la terapeuta avancem junts cap a un objectiu comú. A mesura que s'avança, veuràs una millora dels símptomes que t'han portat a consulta i de com els pots gestionar. I aniràs aprenent de tu mateix/a. La psicoteràpia funciona. Però no és un remei màgic, per entendren's, no és com prendre un gelocatil per alleujar el mal de cap. Requereix un esforç de part de qui ho practica; cal un compromís del client i del terapeuta per treballar de manera activa i així maximitzar els beneficis del procés terapèutic. Com més es treballa, millors resultats podrem veure.
Anar al psicòleg és un acte de debilitat?


No! Decidir anar al psicòleg, tot i que a vegades espanti, no és un acte de debilitat. Al contrari, és una decisió valenta i intel·ligent. A vegades apareixen situacions que ens generen malestar, moments difícils d'afrontar en els que ens sentim atrapats. Quan aquest perdura en el temps i un té la sensació que no sap com sortir-se'n és el moment de consultar amb un psicoterapeuta per a trobar els propis recursos, ressituar-se i sortir-ne enfortit. Demanar ajuda és una bona forma de cuidar-se i dedicar-se atenció a descobrir, comprendre i assimilar les causes que t'impedeixen viure en benestar.
Com puc demanar hora?


Vés a la pestanya 'Contacte' i escriu el teu motiu de consulta i la teva disponibilitat. Et respondrem amb rapidesa per a programar una primera visita que s'ajusti a la teva disponibilitat.
Què he de fer si no puc venir a l'hora acordada?


Demanem que se'ns avisi amb suficient antelació (mínim 24 hores abans), per així poder assignar aquesta hora de consulta a una altra persona.
Hi ha tarifes reduïdes?


En general, les nostres tarifes estan per sota preu de mercat. Pels joves de 17 a 30 anys, tenim una tarifa reduïda (consulta jove). Ho pots consultar a l'apartat de serveis.
Quan temps dura una visita?


Les sessions tenen una durada de 50 minuts.
Quina durada aproximada té un procés terapèutic?


Acostumen a tenir una durada breu ja que l'objectiu és que durant les sessions la persona adquireixi les habilitats per afrontar els problemes sense l'ajuda de la psicoterapeuta. La durada exacte dependrà del motiu de consulta, de la gravetat de la problemàtica i del compromís de la persona amb la teràpia.
Els temes tractats durant les sessions són confidencials?


Sí. Tots els psicòlegs col·legiats estem obligats a complir el codi deontològic del col·legi oficial de psicòlegs. La confidencialitat i el secret professional és un deure del nostre exercici professional.
La teràpia online és igual d'eficaç que la teràpia presencial?


Cal saber que la teràpia online no té tanta eficàcia com la teràpia presencial però és una alternativa molt bona en el cas que no es pugui fer de manera presencial per motius com: - Els teus horaris són complicats. - Vius a l'estranger i necessites un psicoterapeuta que parli el teu idioma. - Tens dificultats de mobilitat. - T'agrada la comoditat de poder fer teràpia des de casa. - Entre d'altres causes...